Shkodrane beni kujdes, ne poliklinike mungon medikamenti “baze”

36

Vaksina e tetanozit  është e domosdoshme për cdo person që ka një plagë të hapur në trup pasi ajo shërben si antitrup për të gjitha infeksionet dhe mungesa e saj mund të qojë edhe në vdekje të pacientit.

Qytetarët shkodranë porsa u njohën me një problem të tillë e cilësuan si të pafalshmë këtë gjë.

Situata është mjaft shqetësuese sidomos në stinën e verës ku secili prej nesh mund të  hasemi me pickime  nga gjarpri  por ajo  cka rëndon më së tepërmi, në shkodër janë kafshimet nga qentë e rrugës.

Dhe që në shërbimet spitalore të  mos ketë nmedikamentin e duhur që të luftojë infeksionin kjo është absurde. Megjithatë kjo nuk është hera e parë që hasemi më mungesë të medikamenteve në spitalet e qytetit të shkodrës ku qytetarët janë të detyruar ti blejnë ato vetë në farmaci.

/star plus /