Fshati shqiptar, perla e braktisur e Ballkanit.

0
18

Shqipëria duket se është një perlë që nuk është pazbuluar as nga vetë populli i saj.

Për ta vërtetuar këtë mjafton të bëni në një vizitë në shumë  fshatra të braktisur, të cilët duket se janë harruar së bashku me pasurinë e jashtëzakonshme historike që përfaqësojnë.

Megjithatë herë pas herë duhet ndonjë i “huaj” që të na “kujtojë” për thesaret e jashtëzakonshme që fsheh vendi ynë.

Observatori i Ballkanit ka publikuar së fundmi një foto-reportazh interesant nga Ivo Denchev.

Fotografi ka vizituar zonën e Pukës në Shqipëri dhe ka mbetur i mahnitur nga bukuritë mbresëlënëse.

Fshatrat në Shqipëri vazhdojnë të jenë akoma shumë të varfra dhe me pak banorë., pasi shumica e njerëzve janë dyndur në qytete me shpresën e një jete më të mirë.

Megjithatë ka edhe nga ata që nuk pranojnë të “shkulen” nga rrënjët e tyre, me shpresën se turizmi do sjellë më shumë të ardhura.