“E premtja e zëzë” shihni tmerrin në qëndrat tregtare (video)

51

“E premtja e zezë” rrjedh nga SHBA, ku fundjava për Ditën e Falënderimeve është me i gjati i sezonit (fillon të enjten dhe zgjat deri të dielën), kurse të premten pas drekës së përbashkët familjare për Ditën e Falënderimeve, është tradicionale që të shkohet për të blerë.

Gjatë kësaj kohe janë zbritjet më të mëdha, por edhe tollovitë më të mëdha, të cilat shpesh përfundojnë edhe me rrahje dhe vandalizma.

Ka pasur raste kur ka pasur edhe viktima.